Wat is acne

Wat is acne

Acne is een veel voorkomende huidaandoening die zich uit in ontstekingen rondom de huid van de talgklierfollikels. Acne kan ontstaan door verschillende factoren zoals hormonen, verhoogde talgafscheiding en verhoorning van de huid. Ook invloeden van buitenaf, zoals het gebruik van verkeerde make-up of cosmetica, hebben een negatieve invloed op acne. Door middel van een persoonlijk behandelplan en skincareroutine is acne te behandelen.

Soorten acne

Er zijn veel verschillende soorten acne. De meest voorkomende kenmerken zijn de zogenaamde comedonen of mee-eters. De open comedonen (‘blackheads’) zijn vaak donker of zwart van kleur. Bij gesloten comedonen (‘whiteheads’) is de follikelopening volledig afgesloten, waardoor het talg zich gaat ophopen en er witte bultjes zichtbaar worden. Wanneer een gesloten comedoon ontstoken raakt, ontstaat er een puistje. Vaak kleurt de huid rondom het puistje rood (erytheem). Bij zwaardere vormen van acne kunnen er pijnlijke infiltraten en bobbels ontstaan. Vaak zorgen deze voor acnelittekens.

Persoonlijk behandelplan tegen acne

Hoewel de meeste vormen van acne tegenwoordig gelukkig goed te behandelen zijn, blijft acne een huidaandoening met een chronisch karakter. Acne verdwijnt niet van de ene op de andere dag en het gaat vaak gepaard met een langdurig behandeltraject.

Afhankelijk van de ernst van de acne en andere factoren wordt er een behandelplan op maat opgesteld. Dit behandelplan zal bestaan uit zowel behandelingen bij ons in de salon als het gebruik van de juiste verzorgingsproducten voor thuis. Wij voeren in de salon de volgende behandelingen uit die gericht zijn op het verbeteren van de acne/het verminderen van acnelittekens:

Behandelmethoden

Om acne, acne littekens, grove poriën, vlekjes en plekjes te behandelen kunnen wij de volgende behandelingen inzetten en/of combineren.

Dieptereiniging

Bij een dieptereiniging ligt het accent op het reinigen van de huid. Het doel van de behandeling is om verergering van acne en littekens te voorkomen. Tijdens een dieptereiniging verwijderen wij handmatig en op een hygiënische manier puistjes, mee-eters en onzuiverheden. Soms gebruiken wij een dun, steriel naaldje om een opening te maken. Zo kan het talg makkelijker verwijderd worden en is er minder schade aan de omliggende huid.

Peeling

Een peeling is heel effectief bij acneklachten. Omdat een peeling meerdere factoren kan aanpakken die een rol bij acne spelen. Aan de hand van jouw huidbeeld wordt een geschikte peeling gekozen. Elke peeling heeft een andere hersteltijd. Uiteraard geven wij je hiervan een goede indicatie. Ook of de peeling zorgt voor vervelling of niet.

Blauw LED-Lichttherapie

Blauw LED-Lichttherapie kan als een losse behandeling, in combinatie met een andere behandeling of in kuurvorm geadviseerd worden. Tijdens een sessie wordt de acne 20 of 30 minuten belicht, waarbij de lamp 5 tot 10 centimeter boven jouw gezicht hangt. Tijdens de behandeling lig je ontspannen en draag je een bril om jouw ogen te beschermen. Het blauwe licht dood de acne bacterie, verminderd roodheid, brengt de talgproductie weer in balans en voorkomt een nieuwe acne uitbraak.

 Microneedling / Dermapen 4

Microneedling met de Dermapen is heel geschikt om atrofische (deukjes) littekens te behandelen als gevolg van acne. De littekens worden door de behandeling minder zichtbaar en zijn dan minder storend. De Dermapen maakt doormiddel van kleine steriele naaldjes microkanaaltjes in de huid. Deze “schade” triggert de huid om nieuwe collageen- en elastinevezels aan te maken, waardoor de huid van binnenuit wordt hersteld. Na de behandeling is de huid rood en zal deze warm aanvoelen. Dit kan enkele uren tot een dag aanhouden. In sommige gevallen kan de huid gaan schilferen, dit gebeurt meestal op de tweede of derde dag.

Geneo+

Om de poriën goed te reinigen, de structuur van de huid te verbeteren en om eventuele sporen die acne heeft achtergelaten te verminderen is de Geneo+ een mooie behandelmogelijkheid. Tijdens de behandeling krijgt de huid een gecontroleerde peeling, verrijken wij de huid met extra zuurstof en worden actieve werkstoffen diep in de huid gesluisd.

Krijg je een acne behandeling vergoed?

The Circle of beauty is gespecialiseerd in acne behandelingen en is aangesloten bij de ANBOS. Dit houdt in dat er vergoeding mogelijk is voor deze behandeling. Het kan zijn dat de zorgverzekeraar om een verwijzing vraagt van je huisarts. Check daarom bij je zorgverzekeraar of de acne behandeling wordt vergoed.

 

Wat zeggen onze klanten

Tuba is super vakkundig en naast dat ze professioneel is, is ze oprecht vriendelijk. Ik ben bij veel schoonheidsspecialisten geweest maar Tuba blijft de enige die ik vertrouw met mijn huid en waar ik altijd enthousiast ben geweest over de resultaten. Je bent bij haar in goede handen.

Dilan, Peeling

Ze is echt heel lief en legt alles heel goed uit

Romy, Laserontharen

Tuba is erg professioneel en vriendelijk. Ze geeft vooral goed advies en je voelt je meteen op je gemak! Na de behandelingen merk ik dat mijn huid super zacht en ‘fris’ aanvoelt omdat ze ook met super goede en nieuwe apparaten te werk gaat. Ik kijk uit naar mijn volgende behandeling!! :))

Feyza, Facials / Gezichtsbehandelingen

Neemt de tijd, is vriendelijk, flexibel, schone ruimte!

Anoniem, Laserontharen

Tuba is vriendelijk, kundig en zelfs bij behandeling van intieme delen voel je je toch bij haar op je gemak.

Monica, Laserontharen

Heb je interesse in onze acne behandelingen?

Neem contact op voor het maken van een passend behandelplan.